Winterbanden opslaan

Winterbanden opslaan

Een grote factor voor een goede verkeersveiligheid zijn de banden van jouw voertuig. Met de juiste banden zorg je voor meer grip. Een goed profiel en de juiste bandensoort leveren die gewenste grip. Hoewel er allweather banden beschikbaar zijn, heeft de voorkeur ieder half jaar te wisselen tussen winterbanden en zomerbanden. Bij velen reist de vraag: waar moet ik de winterbanden opslaan? Een terechte vraag, autobanden opbergen is immers niet zo makkelijk. Ze zijn niet goed stapelbaar en blijven niet goed rechtop staan. De oplossing is eenvoudig.

Autobanden opbergen in een stelling

Met behulp van een bandenstelling kun je jouw zomerbanden en winterbanden opslaan. Een stelling klinkt groot en zwaar, maar dat hoeft helemaal niet zo te zijn. Je kunt ze namelijk in verschillende breedtematen verkrijgen, zodat je met gemak jouw autobanden opbergen kunt. Een bandenstelling bestaat uit twee stijlen met daartussen minstens twee liggers. Deze liggers zijn stalen profielen, waarin je de autobanden rechtop in plaatst. Dankzij deze liggers kunnen de banden niet wegrollen en blijven ze perfect op hun plek liggen. Autobanden opslaan was nog nooit zo eenvoudig!

Zomerbanden en winterbanden opslaan

Aangezien om het half jaar gewisseld moet worden van banden, zal de bandenstelling nooit leeg staan. Bovendien kun je ervoor kiezen om boven de bandenstelling een legbordstelling te gebruiken, zodat de ruimte in de hoogte optimaal gebruikt wordt. Zo kun je de winterbanden en zomerbanden laag bij de grond opslaan, terwijl je de hogere schappen gebruikt voor andere goederen.

Bedrijfsmatig gebruik

Bandenstellingen worden gebruikt door bedrijven die veel werken met banden. Een bandenservice bijvoorbeeld, maar ook garagehouders en transportbedrijven zullen veel gemak beleven aan een goede bandenstelling. Hierin kun je alle banden opslaan op een overzichtelijke wijze, op formaat, merk en het soort band. Uiteraard biedt een bandenstelling ook de mogelijkheid tot de opslag van reservebanden, wat uitval van het wagenpark tot een minimum beperkt.