Accessoires

Stelling accessoires
voor ieder doel

Wanneer u aan de slag gaat met de inrichting van uw magazijn, is het goed na te denken over het doel van de opslag en de workflow in het hele bedrijfsproces. Aan de hand daarvan kunt u namelijk bepalen wat de meest optimale inrichting is van uw magazijn. Niet alleen wanneer u kijkt naar de lay-out van de beschikbare ruimte, maar ook als het gaat om de stelling accessoires. Met de juiste middelen maakt u de opslagruimte namelijk functioneler, prettiger, efficiënter en bovenal een stuk veiliger.

Planken en bakken

De eerste vraag welke gesteld moet worden is: wat wilt u opbergen en hoe veel ruimte is daarvoor nodig? Dan pas kunt u bekijken welke stelling accessoires nodig zijn. Bepaal de afstand tussen de staanders en de afstand tussen de afzonderlijke legborden. Let daarbij op de werkruimte: dozen strak inmeten is bijzonder efficiënt als u een zeecontainer moet inladen, voor het werken in een magazijn is het niet wenselijk. Daar moet u snel en gemakkelijk goederen kunnen pakken en kunnen neerzetten. Meet de benodigde ruimte liever wat ruimer in dan te krap. Wel is het belangrijk om de keuze te maken tussen gaaslegborden of houten legborden. Voor het neerleggen van kleinere objecten zijn houten legborden praktisch, voor het neerleggen van grotere objecten die vochtig kunnen zijn of kunnen lekken, genieten gaaslegborden de voorkeur. Uiteraard kunt u beide type borden door elkaar gebruiken, waarbij u bepaalde legborden van hout kiest en voor andere etages gaaslegborden gebruikt.

Veiligheid

Kijkend naar de veiligheid kan de keuze van het legbord absoluut invloed hebben. Houten legborden zijn bijvoorbeeld gevoeliger voor brand dan gaaslegborden. Maar als u gaaslegborden gebruikt om kleine voorwerpen op te plaatsen en er vallen voorwerpen op de grond, kan dat ook weer voor gevaarlijke situaties zorgen. Met de juiste voorraadbakken en gaaswanden kunt u ervoor zorgen dat de goederen blijven waar ze horen: op de schappen. Een andere praktische overweging is het plaatsen van een aanrijdbeveiliging. Zeker wanneer u met steekwagens, magazijnwagens of vorkheftrucks werkt, kan een aanrijdbeveiliging voorkomen dat stellingen geraakt worden door de voertuigen. Deze hoekstukken bevestigt u om de stellingpoten op een veilige afstand.

Praktische accessoires

Daarnaast bieden we nog tal van andere accessoires, afhankelijk van de door uw gekozen stelling. Van deuren tot achterwanden, van tussenwanden tot ladesystemen: alles om uw magazijn zo efficiënt mogelijk te maken. Of misschien zijn onze entresolvloeren wel een oplossing. Heeft u bijzondere wensen, dan laten we graag een aantal opties aan u zien, zodat u zelf kunt bepalen wat het beste bij uw bedrijf past. Een aantal stellingen kunt u zelfs in tal van kleuren bestellen, zodat u meer contrast kunt creëren in uw magazijn of de kleuren van uw magazijn zelfs kunt aanpassen aan uw bedrijfskleuren.